2018. február 20., kedd

Pèntek-szombat a dzsungelben


Megint 7-kor keltunk, Orsival chai-oztunk es kezdodott a reggeli ora. Annyira jo volt a szabad eg alatt. Csak a bogarak zavartak kicsit. A reggeli szokasosan zajlott, megkaptuk a talcat, melle a kis edenyeket a joghurtnak meg a chatni-nak es jottek egyesevel a ferfiak es hozatak a kajat. Reggeli utan indultunk a vizeseshez. Egy jeep-pel mentunk. Hatul voltak ulesek a platon, vegig rohogtuk az utat, nagyon cukik a tobbiek. Michiel megmutatta kicsit h hogy kell a kameraval csinalni a felveteleket. Akash is jott velunk. A sofor hozta a macsetajat, kicsit meglepodtem. Minden zold, es szaraz levelek a foldon, indak lognak a fakrol es voros por van mindenhol. Egyszemelyes osvenyen mentunk lefele. Szegeny Christine megbotlott. Kb 20 perc utan elertuk a vizesest, nagyon szep volt, csak itt is tele volt minden szemettel. Nagyon koves volt az alja. En indultam el eloszor befele. Persze csak poloban lehettunk, mert ott volt a kisero is de nem volt gond. Elkezdte osszeszedni a szemetet, es tuzet gyujtott h a fust eluzze a bogarakat. Nagyon hus volt a viz, nagyon elveztem. Leultunk a patak reszenel, voltak kishalak es cuki kis folyami rakok is.
Carolinaval bementunk meg furdeni, lattunk gyonyoru madar nagysagu lepkeket es mikor maszott ki leszakadt a nadragjanak a szàra. Ugyhogy a kendombe es torolkozobe csavarva jott  visszafele. Felfele eleg nehez volt menni, mar nagyon meleg volt es izzadtam nagyon. Lattunk cuki kis gyikot. Visszafele megalltunk a semmi kozepen egy templomnal. Akash azt meselte, hogy megvilagosodott a ferfi, es nem orgedett, de nem akarta h tovabb igy legyen, ezert elve eltemettette magat es neki szenteltek ezt a templomot es kb 1000 kovetoje van. Akash vett viragot, kokuszt meg valami kretat es cipot leveve mehettunk be a szentelybe mind egyszerre. Kaptunk vizet, amit meg kellett inni. A mecsessel koroket kellett leirni a szobrok elott es bekente a homlokunkat a kretaval. Meg soha nem tortent velem ilyen. Nagyon kulonos elmeny volt. Itt eleg nagy helyi latvanyossag lett belolunk, mindenki fotozkodni akart. Valami kisgyereket a kezunkbe akartak adni, es ugy fotozkodni de szegeny nagyon sirt. Nagyon furi volt. Carolina vett maganak nadragot. Es utana mentunk vissza a szallasra. Kajaltunk es kis pihi, hulla voltam.
Jott a delutani ora, ami szinten nagyon jo, de eleg faraszto volt. Az ejszakak a dzsungelben nagyon hidegek voltak, faztam is, de legalabb csond volt. A kertben csomo kesu fa beteldio palma, bananpalma, citrom es narancsfa volt. Szep, rendezett, de eleg szereny korulmenyek. Az àgyat Michiele csak asztalnak hivta, mert annyira kemeny volt. Arra ebredtem, hogy faj a csipom vagy mindenem zsibbad. Szombat reggel volt a heten az utolso joga ora. Mindent egyberaktunk, ami eddig a heten volt. Nagyon jo volt. A szokasos reggeli utan mentunk a barlangokhoz. Ide is dzsippel mentunk, Christine nem jott, mert bedagadt a laba a tegnapi ficamtol. Most 2 kisero jott velunk amint veget ert a kocsi osveny kezdtunk lefele menni egy csomo lepcson, oriasi fak voltak, indak es nagyon magas sziklak.
Az elso barlang az volt, ahova azok mennek, akik hazat akarnak epiteni es koveket tesznek egymasra attol fuggoen h mekkora hazat szeretnenek. Be is mentunk a barlangba, kb 15 m mely lehetett es korbejarhato. Utana mentunk meg lejebb a lepcsokon, ahol egy sziklafalban volt magasan egy masik barlang. Itt is le kellett venni a ciponket es ugy masztunk fel a vasletran. Mar az is eleg magas volt uh en ottmaradtam a peremen. A lengyel lanyok kicsit feljebb mentek a fiuk meg be is mentek a barlangba, allitolag eleg szuk volt es viz is volt benn es a masik oldalon volt kijarata.
Felfele nagyon nehez volt a lepcsokon de feltornasztuk magunkat, aztan mentunk a folyohoz, ahol Orsiekkal talalkoztunk. Itt a tehenek figyeltek furdes kozben. Nainaval pancsoltunk. Itt is voltak cuki csikos kishalak. Jo hus es nagyon koves volt ez is. Utana mentunk vissza a szallasra, kaja, pakolas es indultunk haza. Utkozben lattunk majmokat, es egy oregember az asszonnyal a hata mogott jott a szerpentinen motorral a mi oldalunkon es meg jobban felenk rantotta a kormanyt es elestek. Szerencsere nem lett semmi bajuk es a szakadek is tavolabb volt es nagyon lassan mentunk. Megalltunk egy chai-ra a hazauton, es este meg elmentunk Agonda beach-re a Zest-be kajalni. Tofu rament ettem. Egesz jo volt. Otthon kipakolas, bepakolas masnapra, mert lebeszeltuk a soforrel es a nemet parral, hogy megyunk Murdeshwar-ba megnezni a Shiva szobrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése